Onze activiteiten

Wij bieden onze partners beleidsmatig, tactisch en operationeel advies, administratie, werkplekondersteuning, werving & opleiding en regionale bezwaarafhandeling. Dat gebeurt vooral in de vorm van gestandaardiseerde diensten voor al onze partners. Soms leveren wij individuele diensten of meerwerk. Dat maakt ons aanbod efficiënt en eenduidig, maar biedt tegelijkertijd ruimte aan de eigenheid van onze partners. Deze werkwijze kiezen we bewust, want geen enkele partner is hetzelfde.

Verschillende groottes

Onze partners verschillen onderling sterk. Leiden is met zijn ruim 122.500 inwoners de vierde gemeente van Zuid-Holland, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Leiden beslaat een oppervlakte van 23,27 km2 (waarvan 1,34 km2 water). Met een oppervlakte van 21,68 km2 (waarvan 1,07 km2 water) is Zoeterwoude bijna even groot. Maar niet wat aantal inwoners betreft. De gemeente heeft 8.000 inwoners, verdeeld over twee woonkernen – Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk – en een aantal buurtschappen. In Leiderdorp wonen ongeveer 27.000 mensen, op een oppervlakte van 12,29 km2. Oegstgeest heeft circa 23.000 inwoners en een oppervlakte van 7,75 km2.
Bij onze partners werken in totaal ongeveer 2.500 mensen die wij ondersteunen.

Verschillende karakters

Onze partners verschillen ook in karakter. De meeste werkzaamheden voeren wij uit voor onze vier gemeentelijke eigenaren. Daarnaast verzorgen we de bedrijfsvoering van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Dat is ook een publiek orgaan, maar met een heel ander karakter dan een gemeentelijke organisatie. Uiteraard zorgen we dat ook onze eigen bedrijfsvoering goed geregeld is.