Stages

Een stage of werkervaringsplaats bij ons of onze partners is dé mogelijkheid om kennis te maken met werken in de publieke sector. Werken bij of voor een gemeente gaat over tal van onderwerpen: van paspoorten tot grote ruimtelijke projecten, van verkeerscirculatieplannen tot milieustraat, van ICT tot stedenbouw en van communicatie tot financiën. Denk aan het organiseren van bewonersavonden, juridisch advies geven, handhaving en techniek, werken in de groenvoorziening, administratief werk, beleid maken, onderzoek doen of plannen ontwerpen.

Stagemogelijkheden

Servicepunt71 en haar partners bieden genoeg mogelijkheden voor stagiairs van alle niveaus: van vmbo tot universiteit. Ook zijn er verschillende soorten stages, zoals oriënterende stages, meewerkstages, een werkervaringsplaats of een afstudeeronderzoek. Het komt regelmatig voor dat medewerkers als stagiair binnenkomen en daarna worden klaargestoomd voor een vaste functie nadat ze klaar zijn met hun opleiding.

Enthousiast geworden en wil je op de hoogte blijven?

Bekijk onze stagevacatures op de website Werken in de Leidse Regio. Staat er nu geen passende vacature tussen? Activeer dan een job agent, jouw persoonlijke zoekprofiel. Hiermee ontvang je automatisch updates van onze nieuwe stageopdrachten. Daarnaast zijn open sollicitaties welkom via het Stagebureau.

Stagebureau

We hebben een apart stagebureau. Niet alleen als bemiddelingsbureau, maar ook als stageplaats zelf. Het bureau wordt namelijk bemand door een mix van stagiairs en adviseurs. Zij zijn dagelijks actief aan de slag met het ophalen van stageopdrachten binnen de organisaties, maar ook met het onderhouden van de banden met regionale onderwijsinstellingen. Kijk voor meer informatie op onze LinkedIn-pagina.

Voorbeelden van stages

Bij de Servicedesk ICT werken altijd 3 stagiaires van het ROC. Een halfjaar lang doen ze bij ons kennis en ervaring op. Ook leerlingen van het Leo Kannercollege – een school voor voortgezet speciaal onderwijs – komen regelmatig een snuffelstage doen. Bij gemeente Leiden is er een snuffelstageprogramma, waarbij scholieren een aantal keren per jaar mee kunnen lopen. Ze hebben dan keuze uit vier programma’s, gespecialiseerd op de vier sectoren van het vmbo, zoals meelopen bij technische afdelingen. Ook een stukje ontspanning zit in het programma zoals een bezoek aan de kinderboerderij. Harmoniseren van regelingen, implementeren van nieuwe (Europese) wet- en regelgeving, arbo&gezondheid, strategisch beleid zijn allemaal voorbeelden van mogelijke stageonderwerpen.